luni, 17 septembrie 2012

Idei de seară

Știi că stelele nu sunt doar stele, nu? Pot deveni magice, dacă știi ce să faci. Și atunci îți vor îndeplini aproape orice dorință. Aproape...

 E simplu: trebuie doar să ieși afară, te uiți pe cer și-ți alegi cea mai mare și mai strălucitoare stea din toată marea bleumarin a nopții. Iei o foaie albă, fără nici o pată, fără nici un semn pe ea, creioane colorate și desenezi acolo steaua. Nu oricum. Trebuie să-i faci ochi albaștri și un zâmbet mare. După asta, ținând desenul strâns în mână, ieși din nou afară, te uiți la steaua aleasă și-ți pui o dorință. Închizi ochii, zâmbești și, când îi deschizi iar, o să vezi cum steaua de pe cer, care până atunci era doar una obișnuită, are ochi albaștri și-ți zâmbește înapoi. Atunci poți să știi sigur că dorința ta va fi îndeplinită cu siguranță!

 Eu am încercat asta și a mers! Într-o zi, am descoperit Steaua Polară și am ales să zâmbesc la ea. De atunci, ea-mi dă mai mereu câte o rază argintie fix când îmi trebuie. Știu că e mereu acolo și mă simt în siguranță... N-are cum să dispară, să fugă, să se ascundă, cea mai importantă stea nu are cum să facă asta. Nu poate s-o facă pentru că știe că mi-aș pierde oarecum direcția. Știe că ea e acolo, eu sunt aici...

Asta e tot. Simplu, nu? Dacă te încurci cumva și nu funcționează, nu-i nimic, nu te întrista, o să-ți spun alt secret magic. Știu mai multe...Într-o seară, când chiar aveam nevoie, am primit melodia asta de la cineva foarte drag. Chiar dacă e cam tristuță, mi-a făcut bine, m-a făcut să zâmbesc... Poate ăsta-i efectul pe care-l are dacă o asculți. Adică sper... În seara asta e nevoie de cât mai multe zâmbete.

2 comentarii:

  1. Imi place sa admir stelele cand sunt la munte si e senin, am senzatia ca sunt in mijlocul lor si ma ocrotesc, e fascinant! Din pacate in oras nu se vad prea bine, sunt prea departe si prea triste...si atunci ascult o muzica antrenanta ca sa-mi schimbe starea de spirit :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dap, așa e. și eu mă zgâiesc la stele când prind câte o zi senină, la munte...

      Ștergere