joi, 13 februarie 2014

Acatistul Sfintei Camelia

- varianta S (adică aia scurtă), originală, concepută prin har di vin, revăzută, modificată și cu adăugirile cerute de ocazia de față-

A se citi cu voce tare, de mai multe ori, eventual spus pe de rost, ATENȚIE: doar în ziua de 13 februarie, după ora 12, cu inima curată și fără urme de ciocolată pe mâini.

Tu, cea aleasă, (de Univers, planeta Marte, Moș Crăciun și de grupul spiridușilor veseli), bineplăcută muritorilor, pisicilor și mai ales mie, sfânta și prea-fericita Camelia, care ai catadixit să apari pe lume în cea mai geroasă lună (satelit, novă sau pulsar), ție îți înălțăm imn de slavă, cântare de laudă și melodii de pe iutub, noi, cei ce te cinstim, prea-cinstim (nu știu dacă așa se scrie...), adulăm, venerăm, gâtuim, pocnim...ups, scuze, asta era din altă poveste... În schimb, că doar nu ai vrea să facem asta gratis, tu tre' să ne păzești spatele, să ne povățuiești din marea ta înțelepciune și să ne aperi fundu' de dușmani, toate soiurile de vrăjmași, neveste spălătoare de șosete și mămici dezlănțuite. Ca mai apoi, noi, muritorii amărâți, să te preamărim, bla, bla, bla, a se citi mai sus...

Pentru toate acestea îți cântăm ( pe mai multe voci, în falset, cu sau fără acompaniament, fiecare după posibilități...)

Bucură-te, că te-ai născut așa cum ești și nu o tanti al cărui singur și unic vis e să se mărite,
Bucură-te, că ai fost plesnită cu haru' scrisului și ne fericești cu postările tale,
Bucură-te, că ai carnet de conducere da' nu-l folosești,
Bucură-te că ai cunoscut persoane mișto, eu fiind cea mai dintre toți :D
Bucură-te, Sfântă Camelia, cea binemirositoare ( a Boss, de exemplu...trebuia băgată și faza asta...)

Înțelepciunea ta fiind știută în cele 4 colțuri ale lumii ( lumea are colțuri? parcă era rotundă...), ești lăudată și întrebată și like-urile curg șuvoaie. Iar tu nu te fălești cu asta și nu te înfoi ca un curcan care a mâncat iarbă. Am zis că nu!... Pentru modestia ta, care a evadat într-o zi cu un ochi vânăt, noi îți aducem laude și te pomenim (de aia uneori îți mai ard obrajii, probabil...)

Bucură-te, minunea minunilor minunate,
Bucură-te, rază de soare care pogori peste noi ca un balsam de rufe (de calitate!),
Bucură-te, apărătoarea animalelor mari, mici și foarte mici,
Bucură-te, steagul biruinței, giuvaerul adevărului, deținătoarea nervilor mondiali și stăpâna cuvintelor (și a inelelor)
Bucură-te, Sfântă Camelia, pururea slăvită!

Pentru toate virtuțile acestea, dar și pentru cele din varianta L a acatistului (adică cea lungă...) pe care n-am reușit s-o finalizez din cauza nenumăratelor păcate ce zac în mine și nu m-au lăsat să mă desfășor în toată splendoarea mea, îți cântăm imn de slavă, osana multimedia, te lăudăm și îți ridicăm statuie handmade!


În rest.. Hai LA MULȚI ANI! >:D<

4 comentarii:

  1. :))) Eşti ge-ni-a-lăăăăăă!!! La mulţi ani, Sfântă Camelia (vorba acatistului!)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :D păi, sunt unele ocazii speciale când musai tre' să fiu :)))

      Ștergere
  2. Nu stiu ce.i in capul tau...crezi ca ai haz, asa.i? Mai intreaba si tu in stanga si.n dreapta. Mi se pare mai mult decat jenant sa postezi asa ceva.dar fiecare inceraca sa iasa in fata cu ce poate.daca nu stiai, afla ca pt fiecare cuvant dam socoteala in fata lui Dumnezeu.ce ai scris tu aici sunt numai cuvinte de hula impotriva lui Dumnezeu si a sfintilor Sai
    . E infiorator sa ma gandesc ca cineva poate fi atat de mandru de o opera literara de.a dreptul 'desavarsita'. Sfatul meu e sa.ti folosesti timul pt ceva mai constructiv.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ești proastă, n-ai înțeles nimic, du-te la scara ta!

      Ștergere