joi, 31 ianuarie 2013

Despre răceală, gărgărițe și plante magice

Am răcit. Da' răceală din aia, când cu muci-n barbă, când cu aspiratoru' înfundat complet; cu senzația că am un iatagan înfipt în partea superioară stângă a capului și cu gâtul care doare așa tare că-mi imaginez că l-au invadat furnicile de foc și au făcut un mare food-party, că fac grătar pe corzile mele vocale și mușcă tot ce prind pe acolo! Și cum, evident, nu știam că o să răcesc, că nu m-a anunțat nimeni dinainte, m-a prins ca din oală: fără pastile în casă, fără fructe, fără vitamine... Doar șervețele de nas am. Un bax, cu aromă de căpșuni! Deși, acum, aroma-i inutilă, că oricum nu simt nici un miros...

Cu pastilele de răceală s-a rezolvat, am primit o donație generoasă din partea unei prietene, care mi le-a livrat la domiciliu. La fel cu picăturile de nas, am găsit un flacon rătăcit într-un sertar... Fructe tot n-am, că, fir-ar să fie...nu mi-a crescut în casă, peste noapte, nici un pom fructifer pe care să-l recoltez... Dar, încă o dată, am batiste, multe batiste de hârtie!

Mi-am zis să nu ies deloc pe afară, poate-mi trece mai repede. Deci, ce am de făcut toată ziua? Lucrez și mă uit pe net! Și m-am gândit eu bine: am răcit că probabil am imunitatea scăzută. Aaaau, gâtul... Nu, probabil imunitatea mea e la pământ! Aaaau, capu'... Nu, cred că e la câțiva metri sub nivelul mării, altfel n-aș fi eu acum în halul ăsta! Aaaau, parcă mă doare și stomacul, și mi-au înghețat și picioarele, deci am și probleme de digestie și circulație proastă! Și-s cam verde la față, daaa, să știi că am și lipsă gravă și masivă de vitamine! Aoleu, ce mă fac, asta nu e doar răceală, sigur e ceva mai grav! Și parcă am și ceva febră... Cred c-o să mor. Adică, o să MOOOR, văleu, ce mă fac...așa tânără...mă rog, nu chiar foarte da' eu mă simt tânără, deci să trecem peste asta... Unde eram? A, da... Văleeu, mooor!

"Taci acolo și nu fi bleagă, n-o să mori. Cel puțin nu acum! Îți arăt eu ceva care o să te liniștească și o să te facă bine rapid."

:| Bun. Stai așa, tocmai am auzit o voce care mi-a zis că-s bleagă și că o să mă facă bine! Deci e mai grav decât am crezut, se pare că nici cu mansarda nu stau prea bine... Or fi evadat piticii de acolo și acum stau lângă mine și-mi vorbesc.

"Nu-s piticii, sunt eu. Nu mă vezi?"

Nu văd nimic, ce dracu' să văd? Sunt singură-n cameră: eu, laptop-ul și gărgărițele pe care tocmai le-am făcut, că de, acum vine 1 Martie...

"Exact, nu ești chiar bleagă înseamnă. Sunt eu, gărgărița roșie. Când m-ai făcut nu știai c-o să ies magică!"

Aha. Deci am făcut o gărgăriță și am făcut-o magică iar acum vrea să-mi arate nuștiuce și să mă facă bine. Da, probabil am febră majoră și delirez. O să mooor... Heei, dar gărgărița din mâna mea tocmai mi-a făcut cu ochiul și...oo, la naiba, unde sunt?

"Ești în lumea mea magică, vreau să cunoști niște prieteni și să iei în buzunar tot ce-ți dau ei!
Uite, ea e salcia, ia bucățica de coajă pe care ți-o întinde, e aspirină vegetală. În halu' în care-ți curg ochii și nasu' n-o să-ți facă decât bine!
Lângă ea se află migdalul. Salută-l, nu fi prost-crescută... El o să te ajute să nu te mai doară stomacul și poate-ți mai potolește și tusea asta, că m-ai disperat cu ea!
Acolo se vede mesteacănul pufos. Dar să nu-i zici cumva că-i pufos, îi place s-o facă pe durul... Îți detoxifică ficatul, mai ales acum, că bagi în tine pastile de răceală cu pumnul! E tonic și-i bun în stări de astenie și epuizare. Dacă mă uit bine la tine, cam ai nevoie de el!
Teiul argintiu e un prieten vechi, o să-ți rezolve tulburările cardiace provocate de stresul care se pare că nu vrea să mai plece de la tine. Și nervozitatea, și hipertensiunea și colita aia care te enervează periodic... Ia acolo ce-ți dă, de câte ori trebuie să-ți repet...
Fii atentă, acum mergem la coacăzul negru. Știu că-ți place mult dar sper să nu te repezi în el să-ncepi să-i halești fructele! Deși tratează angina. Da, știu, ai și din asta uneori... Plus că face bine la febră și la alergii. La alergia pe care ți-o provoacă unele persoane nu cred că folosește, dar mai știi...
Magnolia e o doamnă, vezi să n-o superi cu ceva. Stă alături de ghimbir, care e cam țâfnos și...iute! Dacă te porți frumos or să-ți dea ceva care va avea grijă de sistemul tău digestiv: de la flora intestinală până la colon.
Socul e un dulce! La propriu... Știu că nu-ți place, dar te face să transpiri și așa elimini toxinele. Plus că tratează și infecțiile căilor respiratorii. La cum cohăi, eu zic să-i spui ceva frumos ca să-ți ofere din florile lui, crede-mă, ai nevoie!
Cu urzica nu tre' să-ți zic cum să te porți, nu? Ai noroc că nu-i place să dea noroc cu străinii, că altfel... Dar trebuie să iei darul ei, e diuretic, elimină toxinele, crește imunitatea și-ți întărește organismul ăla ramolit pe care văd că-l deții...
Vezi câmpul ăla? E orzul verde. O să-ți placă, miroase a vară. Plus că, pune frână îmbătrânirii, reglează metabolismul, să mai dai și tu jos ceva straturi "protectoare" din zonele esențiale și e plin de proteine, vitamine, minerale și enzime.
Ai obosit? Hai că mai avem puțin. El e stejarul, prietenul meu cel mare și blând. Bun la astenie. Și, da, știu, din ghindele lui faci tu tot felul de chestii, bijuuri și mărțișoare. O să-l rog să-ți dea și o extra-sacoșă plină cu ghinde...
Ginko biloba, e ultima dintre prietenii pe care vreau să ți-i prezint azi. Aș zice că Dumnezeu a creat-o special pentru tine... Că e bună la creșterea performanțelor intelectuale, cu alte cuvinte poate-ți tratează "blegeala" cronică pe care o deții! Și stările de suprasolicitare, migrenele, stările de oboseală cronică, depresiile și tulburările de circulație. Alea de circulație venoasă, nu când te pui tu să treci strada pe unde nu e semafor sau pe roșu!
Gata, acum putem pleca, ai tot ce-ți trebuie ca să te faci bine!"

Mda... Cam teroristă gărgărița asta, a făcut șmotru cu mine, m-a cărat să-mi prezinte o groază de plante, 12 plante magice mai exact, nu m-a lăsat să zic mai nimic și acum... Acum am 12 săculeți cu cadouri și n-am nici cea mai vagă idee ce să fac cu ele! Nu știu cum să le prepar și să le iau, ca să mă fac bine și să mă vindec de toate chestiile nașpa la care sunt bune...

Și uite că am nevoie, până acum aveam doar picioarele reci, acum mi s-a răcit și mâna dreaptă, mi-a amorțit, e de rău... Sau e din cauză că...din cauză că am adormit cu ea pe mouse în timp ce căutam pe net remedii pentru răceala mea! Phiu, n-am înnebunit, nu văd gărgărițe vorbitoare, nu călătoresc cu ele în lumi magice și nu... Dar stai așa, pe site-ul ăsta e vorba de 12 plante care refac imunitatea, se ocupă de sistemul circulator, digestiv, sunt pline de vitamine, minerale, enzime, salcia, migdalul, mesteacănul pufos... Fraaate, îs chiar prietenii gărgăriței, cei care mi-au dat în vis săculeții cu plante! Și-s sub formă de capsule! Trebuie să mi le iau! Una pe zi, conține toate cele 12 plante și ai parte de toate lucrurile bune despre care mi-a vorbit gărgări... Stai așa, e bine că le-am găsit, abia aștept să-mi iau o cutie s-o "înghit" și să-mi "salt" imunitatea, dar nu există gărgărițe magice care vorbesc și care au copaci și plante drept prieteni... A fost doar un vis, mi-am imaginat totul de la febră, răceală, oboseală... Dar ce o fi în sacoșa asta de la mine din pat? A, nimic special, doar niște ghinde...

Aaaaaaaaa...ghinde!!! E sacoșa pe care mi-a dat-o stejarul! Wow, deci totul a fost adevărat, se pare că, până la urmă există gărgărițe și plante magice! 12 plante!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu