marți, 27 decembrie 2011

Crăciunul cu povești

Aud peste tot de magia Crăciunului. Adică, e Crăciun, zbang, musai zilele alea tre' să fie magice. Indiferent de situație. Totul strălucește, toți devin brusc mai buni, toate-s cele mai cele, ai chef, n-ai chef tre' să faci cadouri la toată lumea, să zâmbești și să faci doar fapte minunate... Pe bune? Nu mă-nnebuni... Așa, pur și simplu...

De câțiva ani încoace, Crăciunul a fost doar o zi ca oricare alta. N-am mai făcut brad, nici mâncare specială, nici turte, am stat acasă și mi-am făcut de treabă, ca de obicei. Am făcut cadouri tuturor dar am primit doar câteva, nu m-a deranjat însă, clar e mai funny să dăruiesc decât să primesc. Moșu' m-a tratat cu spatele și s-a făcut că n-aude ce i-am cerut... Din astea... Și, evident, mă gândeam că și anul ăsta va fi la fel... Dar nu... Mai crede cineva în povești cu zâne mov, spiriduși veseli și prințese delicate cu aripi roșii? În seri magice, cu pisici negre, cu căței agitați, sau cu țestoase care merg prin somn? Dacă nu, să vă povestesc eu!

Se stă câteva zile și se construiesc cadouri faine. Cele mai! Se așează frumos în punguțe albastre cu steluțe. Se merge la cumpărături pe post de elfu' moșului. Se prestează cel mai bun tort din lume. Se primesc invitații perfecte, în locuri unde te simți ca acasă. Se ajunge acolo, și... Cel mai fain e să culegi zâmbete, atunci când dai cadourile. De toate felurile: mai timide sau mai largi, mai strălucitoare, fâstâcite, uimite, "tâmpe" dar adorabile, copilărești sau mature...

Fain e și când primești tu ceva. Cam e, de ce să nu recunosc... Când te uiți la pachet preț de câteva secunde, încercând să ghicești ce-i înăuntru. Când rupi hârtia și descoperi cele mai șmechere lucruri ever și toate-s ale tale! Mâță care păzește creioane și pensule; portocală, brioșă și, tannaaam, ou kinder; leac cu miros mov, pentru insomnii; ceva pictat manual care așteaptă biluțe colorate ca să se înveselească; cutiuță de culoarea cerului, cu destinație precisă; poze adevărate, pe hârtie, care se vor a fi răsfoite mereu, păstrate într-un castel păzit de un ursuleț și dăruite cu un bilețel cu o dedicație pufoasă; inimioară cu papion și...cel mai genial tricou, pentru primul meu Crăciun tematic, de la cel mai adevărat "Moș", cumpărat de cel mai adevărat spiriduș - ajutor de "Moș"... Hug-uri reale și pe net atunci când ai nevoie, discuții nocturne, serioase, despre gărgărițe și un ciufulit virtual care să-mi alunge tristețea.

Cele mai tari cadouri. Cel mai frumos Crăciun. Cei mai faini prieteni. Da, anul ăsta am avut un Crăciun magic! Dar nu pentru că așa zice la teveu, pentru că trebuie, sau pentru că s-a pogorât asupra noastră duhul sfânt și așa ne-a pălit pe toți bunătatea... Nu... Pentru că așa se întâmplă atunci când ai cei mai buni prieteni din lume! :) Care sunt așa tot timpul, tot anul, zi de zi, nu doar câteva zile pe an... Și da, puteți fi geloși tare de tot. Pentru că-s cea mai norocoasă ființă din lume, de pe planetă, din univers că i-am descoperit (eu pe ei sau ei pe mine...), pentru că-s ai mei și pentru că nu mai există alții ca ei! Punct! Cu P mare!

>:D<

4 comentarii:

  1. Craciunul acesta pe mine m-a varat in depresie. Ma bucur pentru tine c-ai avut parte de atatea hug-uri si de atata magie. Norocoaso!

    RăspundețiȘtergere
  2. îmi pare rău să aud asta:( ia încearcă să iei frumușel depresia de mânuță și s-o dai afară, cu un șut în dos...;) uneori funcționează!
    da, sunt norocoasă. acum s-a întâmplat să fie Crăciunul, dar am parte de hug-uri și magie tot anul:)

    RăspundețiȘtergere