miercuri, 29 februarie 2012

Poveste roșie cu bulinuțe

Ai fost vreodată în țara gărgărițelor? Știai că există așa ceva? Dap, există. Iarna, gărgărițele nu mor. Înainte să dea frigul și zăpada, la fel ca păsările, își desfac larg aripile și zboară toate în țara lor. Mă rog, atât de larg cât le permit aripile lor mici și colorate.

Și știi de ce au gărgărițele bulinuțe negre pe spate? Pentru că, dacă ar fi doar roșii, țara lor s-ar încălzi mult prea tare și n-ar mai crește nici o floare acolo. Și nici un fir de iarbă... Așa, punctele alea multe, multe mai răcoresc puțin atmosfera. Iar temperatura e perfectă, bleu și parfumată. De aia acolo găsești cele mai mari și mai frumos colorate flori din lume. Dar, din păcate, nu ai cum să le iei de acolo pentru că imediat se usucă, se decolorează și mor... Secretul e...de fapt nu-i nici un secret! Sunt așa mari și frumoase pentru că toate gărgărițele le încălzesc pe rând, dar uneori le mai fac și vânt cu aripile lor rapide.

Azi am făcut gărgărițe toată ziua. Sau am "gărgărițat", așa cum mi-a zis foarte fain o prietenă. Multe. Da' multe tare. La mine în cameră era o mică mare invazie roșie-bulinată... Pe masă, pe scaun, în pat erau cele mai multe, până și pe laptop ajunseseră câteva mai îndrăznețe... Unele zâmbeau, altele dădeau din volănașe, vreo 10-15 înnodau ațe albe/roșii să mă ajute... Iar restul? Tocmai se vopsiseră într-un roșu cel mai roșu și stăteau cumințele să se usuce. Nu care cumva să le alunece vreo bulinuță neagră de pe spatele lor cel mai roșu...

Și la un moment dat, când m-am pus și eu să fac o pauză, s-au adunat toate în jurul meu și mi-au zis că au hotărât să mă ducă până în țara lor. A fost tare frumos. De aia și știu atâtea... Am avut și un ghid, care-mi explica și-mi răspundea la toate întrebările mele de copil. Pentru că, da, odată ce ajungi acolo, nu te mai simți deloc adult. Cât stai printre ele, copilul din tine preia controlul absolut.

Mi-a plăcut mult, știi? Aș vrea să te duc și pe tine acolo, sigur ai fi încântată! A, am uitat să-ți spun, odată ce ajungi în țara gărgărițelor îți cresc aripi roșii cu care poți zbura pe unde vrei, pe acolo... Singura problemă e că acum, deși m-am întors în camera mea, sunt roșie... Nu, nu sunt așa de la febră, sunt pentru că m-au îndrăgit gărgărițele și m-au făcut ca ele. Clar ele știu cât de mult le iubesc! Și nu, n-am visat că am zburat în țara gărgărițelor... Chiar am fost acolo! Am și dovada: ți-am adus o gărgă de acolo...

6 comentarii: