duminică, 26 ianuarie 2014

Vine codu', frățioare, să ne ningă o ninsoare...

Nu mă mai uit de ceva timp la televizor. Nu pentru că e la modă să te lauzi cu asta, așa cum am observat că fac unii și apoi se ascund în debara să-și urmărească telenovela preferată, ci pentru că mă uitam aproape doar la Discovery și AXN. La un moment dat am descoperit că e mult mai mișto să-mi scot de pe net serialele și să le văd când și cum vreau eu, nu cum le primești la tembelizor, cu bucățica. Și uite așa am eu nevoie de un nou HDD extern... Dar nu asta voiam să zic.

De ieri, ori de câte ori trec pe la mama prin cameră, aud vorbindu-se la TV doar de coduri și zăpadă. Suntem în ianuarie și afară ninge... Nimic suspect. Treaba e că, ori zic toți același lucru și-l tot repetă crezând că suntem bolnavi de Alzheimer, ori zic chestii complet cretine. A, da, și ăla/aia de-o face pe reporterul behăie repeto-știrea neapărat în mijlocul unui câmp, în punctul x al vijeliei cea mai mare, într-un val de zăpadă care să-i ajungă măcar până la genunchi!

Stau și mă întreb de unde dracu' îi scot pe reporterașii ăștia triști, tonți și bătuți de soartă? Azi era unu' care se bâlbâia profesionist în viscol și se plângea, aproape cu vorbele întretăiate de indignare, că el n-a văzut pe stradă nici un utilaj de deszăpezire. Unu': omu' stătea pe probabil cea mai mică stradă din orașul lui, unde abia încăpeau 2 biciclete una lângă alta și doi: era așa un viscol că, și dacă trecea pe acolo o mașină și lua zăpada, s-ar fi depus la loc în maxim 5 minute...

Altul anunța afectat, serios și extrem de degerat, că nuștiuce drum e închis. Și nu putea s-o zică de la el din birou, călare pe calorifer, ci musai știrea trebuia dată lângă tabla de circulație care anunța asta, în inima vijeliei... Unii îs așa de tălâmbi, că ar fi în stare să vină la tine, pe cel mai adevărat crivăț, să te întrebe foarte serios: bună ziua, se pare că a venit iarna, vă e frig? Și asta cu "se pare că a venit în sfârșit iarna" e în gura tuturor. Mnu... Iarna a venit la 1 decembrie iar dacă până acum a fost cald și au înflorit trandafirii în ianuarie, tot iarnă era, doar că una beată... Și muuult mai drăguță ca asta de azi!

Azi, care mai de care s-a grăbit să anunțe că ninge, să pună poze pe facebook și să se laude că a fost afară. Am ieșit și eu dimineață, na! Bine, recunosc, n-aș fi părăsit păturicile mele pufoase de bună voie, m-a trimis mama în misiune. Și, cum câmpul de luptă era foarte aproape de faleză, am dat o fugă până acolo să fac niște fotografii. Aveam la mine ambele camere, că plănuiam eu să fac niște setări ca să se vadă bine fulgii viscoliți. Da... Vezi să nu... La 2 minute după ce am ieșit din casă eram congelată. Cine să mai dea jos rucsacul, să scoată gentuța din el, să extragă aparatul din ea, să facă setările...prea complicat de înghețat! Mâna în buzunar, scos puiu' de cameră, făcut poze cu țurțuri la gene, deci mai mult pe ghicite, și home sweet home!




aia din fața doamnelor e Dunărea...






































Și mai am una pe care am făcut-o zilele trecute și-mi place așa mult că vreau să v-o arăt și vouă. Așa că, voilà!



În rest... Nu-mi testasem puiu' de cameră pe zăpadă. Hmmm... Începe să-mi placă din ce în ce mai mult! Bună dimineața.

4 comentarii: