miercuri, 12 decembrie 2012

12. 12. douămii12

E 12 și 12 minute. AM... 12 a 12-a 2012. Azi nu se întâmplă nimic? Adică, ceva alinieri de planete, invazii extraterestre, avalanșe în Sahara, cutremur de mică adâncime la acvariul din Constanța, furtuni de nisip pe fundul Atlanticului, sau poate o înflorire bruscă a vișinului din fața blocului... Ceva? Orice? Nimic?

Cică pe 21 a 12-a e sfârșitu' lumii. De ce atunci și nu pe 12? Da, știu, pentru că așa au zis maiașii sau cam așa ceva... 21 e săptămâna viitoare iar eu am târg! Primul Târg de Crăciun din oraș... Cam amețit, ce-i drept, că cică vor fi doar câteva, patru, căsuțe populate doar de noi, tabăra creatorilor populari din urbe, frumos decorate și plasate într-un parc central unde e un brad mare, luminos, un om de zăpadă, parcă, și un ren! Deci sigur n-o să se sfârșească atunci lumea, e prea interesantă acțiunea iar eu o să am treabă în ziua aia. Mama, azi: "vineri începe târgul? și te duci, că e sfârșitul lumii și vreau să stai acasă"... Hmmm... Dacă chiar ar fi ceva, sunt sigură că nu contează unde o să mă aflu eu, lumea ar putea să se sfârșească foarte bine și fără mine!

Deci, am stabilit: vinerea viitoare, mă, lume, nu fă figuri... Pe 21, eu, mâțele, gărgărițele mele și numai vom îngheța artistic în parc, lângă ren și termosul cu vin fiert. Că ce târg de iarnă e ăla fără un vin fiert de mine, cu mix-ul propriu și secret de condimente?

Cu alte cuvinte, azi pe 12 va fi booooring. Nici un eveniment special, nimic interesant, toate vechi și noi în toate...

Mâine, adică azi..., vrei să-ți mai trimit un pup? Prin delegat! Sau poate vrei 12... Pe care să le întorci, transformate-n hugus giganticus, cu prima ocazie! Și nu te uita afară, nu ninge. E doar aer alb solid care se scutură din Univers. O să dispară mai devreme sau mai târziu, să știi. Promit!

Mâine, adică azi..., cu ocazia că e 12 a 12-a, a anului cu 12 în coadă, o să mai vorbești mult cu mine? Măcar  cu atâta lucru să mă pot lăuda și eu că s-a întâmplat special...

2 comentarii:

  1. Si mie mi se parea mai logic ca sfarsitul sa fie pe 12.12.2012...dar nah :-?? hmm si asta a fost ultimul an in care o sa putem vedea o data de genul asta...sau poate mai aduaga astia cateva luni si o sa avem si 13.13.2013 :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sau poate trăiești până pe 01.01.2101 ca s-o prinzi pe următoarea... :)))

      Ștergere