vineri, 29 iulie 2011

I found the defendant guilty as charged

Nu suport să fiu luată de fraieră. Începând cu chestiile mărunte și terminând cu cele importante. Pentru simplul motiv că nu sunt! Pentru că eu nu fac asta cu nimeni... Și nu-i suport pe cei care te lucrează pe la spate și, când ți-e lumea mai dragă, te trezești cu un bocanc în stomac de nu te vezi. E ceva care, pur și simplu mă face să mi te imaginez protagonistul celui mai nasol horror ever, cu mine în rolul principal, fugărindu-te peste tot și făcându-te, pe rând, pastramă, momeală tocată pentru pești, hrană pentru crocodili, conserve pentru câini, etc., etc., etc., inchiziția fiind mic copil în comparație cu ce pot eu să "creez" în momentul ăla...

Când cunosc pe cineva, încerc mereu să-mi dau seama ce fel de persoană e. Uneori îmi iese din prima, alteori trebuie să treacă ceva timp ca să mă dumiresc ce și cum. Și oricât de logică și de atentă aș fi, oricât de rapid și de bine aș face eu legături, mai există persoane care reușesc să treacă de primul filtru. De primul, am zis... La următorul, de obicei i se înfundă. Asta se întâmplă doar pentru că, deși sunt conștientă de cum stă treaba, mintea mea nu poate concepe că există persoane care să te mintă pe față; care să joace teatru și să te joace pe degete; care să spună una și să facă alta; care să dea vina pe altcineva doar ca să iasă ele basma curată; care să se folosească de sentimentele tale pentru binele propriu, fără să țină cont că ți le calcă-n picioare și că rănesc; care n-au nici un stres să te lucreze pe la spate, în timp ce pe față îți oferă cel mai "sincer" zâmbet posibil; care-ți dau cu piciorul în stomac și dup'aia țipă că doare ca să atragă atenția și astfel să se asigure că toată lumea e în jurul lor și că n-o să fie nimeni care să te vadă pe tine cum zaci pe jos și să te ridice; care spun ceva și, după un timp, se răzgândesc și te iau la palme că ai "greșit"... Am văzut de toate dar tot mai sper că nu-i adevărat... Până mă calcă cineva pe coadă...:-L Atunci devine serios.

Poate uneori o iau prea personal, deși n-ar trebui s-o fac. "Specimenul" respectiv se poartă așa cu tine nu neapărat pentru că vrea să-ți facă rău, ci pentru că nu poate, nu vrea, nu știe să fie altfel. Urmarea invariabilă? Pa și la gară! Fericire și noroc în continuare, da' noi, din acel moment, nu ne mai cunoaștem... Asta dacă ai noroc și te-ai luat numai de mine... Altfel, e mai complicat... Orice altă persoană pe care o implici în jocurile tale murdare, mă face să mă transform. Și o să-ți dorești să te faci singur pastramă, o să vrei să sari singur în bazinul cu rechini, o să-ți dorești să nu mă fi cunoscut niciodată...

Se pare că m-ai subestimat. Or you think you're smarter... Sorry, you're not! That's life: someone win, someone lose. I guess soon you'll be fucked... Have a good day!

2 comentarii:

  1. De obicei la mine primul filtru se manifesta cam asa (atunci cand functioneaza!): vad omul, mi se ridica un nod de voma in gat, ma ia o stare de draci de-mi vine sa-l strang de beregata, si atunci stiu ca omul nu-mi place.
    Dar sunt cazurile alea de care vorbesti si tu, in care filtrul meu doarme ca bou' in front, si atunci nervii si starile nasoale vin mult mai tarziu, si imi lasa si urme urata in suflet. Si atunci imi vine sa imi dau mie palme!

    RăspundețiȘtergere