duminică, 31 iulie 2011

La steaua care-a răsărit...

Și se făcea că azi eram cam varză. Adică, mai varză ca de obicei... Și, cum stăteam io așa și mă admiram în oglindă cât de rotundă și de verde mi-s, mi-o pocănit messu'... Tannaaammm... Mesaj. Și mi-o venit pân cablu' meu galben de net, de departe rău, de la o prietenă, un link. Cu o povestioară simpatică. Și scria, pe acolo pe undeva, cum că, atunci când apare prima stea seara, poți să-ți pui o dorință. Și, clar, n-ai voie s-o spui că nu se mai îndeplinește...

Și se făcea că am fost la un concert cam plictisitor (noroc de cei cu care am fost, că-s simpatici și nu m-au lăsat să adorm pe picioare...), de unde am șters-o relativ repede. Am luat-o frumușel pe jos, via faleză, spre casă. Și, deodată, mi-am amintit de șmecheria cu steaua... Și uită-te frate în sus, întoarce-te, dă-ți capu' pe spate până pocnesc oasele, holbează-te bine de tot după ceva care să sclipească pe cer... Nori. La un moment dat însă...am zărit-o. Era fix deasupra mea, mică și abia lumina... Dar, frate, era stea! Și, recunosc sincer, în momentul ăla m-am gândit doar la mine... Și-am prestat șmecheria... Acu' stau și cuget...oare... Poate da...:)

Bonus, melodia găsită în povestioară... Faină...



Dar oi fi nimerit-o pe cea bună...:)

Why can’t I be as lucky
As those other people are
I guess I must be wishing
On someone else’s star...

14 comentarii:

  1. I've got to believe
    There's still someone
    out there who is
    meant for only me.....

    asta s-ar potrivi mai bine, nu crezi?

    RăspundețiȘtergere
  2. sau poate:
    It seems like someone else keeps getting
    What I’m wishing for...:)

    RăspundețiȘtergere
  3. :))
    nu fac decât să observ realitatea.:) s-o accept și s-o relatez...:P cu cuvințelele mele optimiste=))

    RăspundețiȘtergere
  4. deci romanul nu s-a nascut poet, ci reporter, nu?

    RăspundețiȘtergere
  5. românu' ăsta de-ți vorbește acu', claaar nu s-a născut poet...:))

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca nu iti doresti ceea ce stii sigur ca nu poti sa ai, nu are cum sa doara daca nu nimeresti steaua!

    RăspundețiȘtergere
  7. De acord cu tine,totusi, e relativ. Insa trebuie sa iti impui sa nu iti doresti ceea ce nu poti sa ai ca sa nu te doara.Daca iese? Nu stiu.Banuiesc ca trebuie sa fii extrem de puternic si calculat. Daca nu esti,o sa te doara la infinit ca ai tintit spre o stea care e prea departe.

    RăspundețiȘtergere
  8. clar, ar fi o prostie să-ți dorești ceva ce știi sigur că nu e posibil. dar sunt lucruri care nu sunt nici albe nici negre, ci capătă nenumărate nuanțe de gri și niciodată n-o să poți fi sigur 100% dacă sunt sau nu posibile. poți doar să încerci, prin toate mijloacele de care ești în stare, să le faci să fie posibile...:)
    să fii puternic și calculat ajută doar dacă lucrul ăla depinde exclusiv de tine... dacă nu, ai mari șanse să afli cum e să "te doară la infinit"...:)

    RăspundețiȘtergere
  9. Poate iti gasesti steaua in seara asta.Poate cade spre tine.:)

    RăspundețiȘtergere
  10. ooo,daaaa... poate-mi cade-n cap și mă aleg și cu un cucui...:))

    RăspundețiȘtergere
  11. :) Ce conteaza ca te loveste daca e cea care trebuie. Unde ar fi norocul, nu? Cine a murit de la un cucui, sau de prea multa fericire.

    RăspundețiȘtergere
  12. cea care trebuie...:)
    mda, ai și tu dreptate. doar că aș prefera să nu-mi cadă ditamai steaua-n cap, totuși...ci doar să-mi îndeplinească dorința... așa aș evita cucuiul și toată lumea ar fi mulțumită și-ar trăi fericită până la adânci bătrâneți:))

    RăspundețiȘtergere