luni, 20 august 2012

Nervi obosiți

Am mai spus-o de câteva ori: mă enervează cei care nu se spală. Dacă ți-e frică de apă, dacă vrei să consumi doar un metru cub de apă pe lună, ca să faci economie, sau dacă ai chestii mult prea importante de făcut într-o zi și nu găsești 10 minute să faci un duș, stai naibii departe de mine! Ai impresia, poate, că nu puți. Ei bine, e doar o impresie, nasu' meu tresare de fiecare dată când treci prin raza lui de acțiune. Iar dacă mai trebuie și să stăm, temporar, în același spațiu închis, aerisit doar printr-un geam, atunci ai face bine ori să faci pași de acolo, ori să faci uriașul efort și să-ți schimbi, pentru câteva zile, obiceiurile. Și să te SPELI! Eu înțeleg că poate nasul tău s-a obișnuit cu anumite parfumuri proprii, da' al meu încă funcționează bine și dă să leșine ori de câte ori îți recepționează urma.

Mă enervează și mă distrează, în egală măsură, cei care se încăpățânează să se ia de mine, deși știu foarte bine că n-au nici o șansă să-mi facă față. Dacă nu te desființez de fiecare dată când arunci săgeți anemice spre mine, nu înseamnă că n-o pot face și că n-o s-o fac la un moment dat. Nu omori muște de fiecare dată când te bâzâie, uneori te mulțumești să le faci vânt de câteva ori, până zboară să enerveze pe altu'. Sunt puține persoane care pot să-mi țină piept într-o înfruntare verbală. Și cu alea nu mă cert, doar ne înțepăm în glumă. Dacă nu știi sigur că faci parte dintre ele, mai bine înghiți și taci. Pentru că o să mă prinzi odată în toane rele și o să te fac de râs, de față cu cei din jur, de o să-ți dorești să nu mă fi cunoscut. Cu zâmbetul pe buze și elegant, nu te gândi că o să ridic vocea sau că o să vorbesc urât. Pot face mișto de tine o zi întreagă. O zi, o lună, o viață... Pentru că am de ce și cu ce.

Timpul trece, oamenii se poartă altfel, par că se schimbă... Nu, nu se schimbă, au fost așa dintotdeauna dar nu m-am prins eu de asta. Sau m-am prins, da' n-am dat prea mare importanță, am tot trecut cu vederea... Nu sunt destul de prietenă pentru tine? Te enervez? Ai pe cineva mai bun, mai amuzant, mai frumos? Nu e de ajuns cât te-am ascultat, cât te-am ajutat, cât am fost lângă tine? Ești liber să cauți persoana perfectă, care te va satisface mai bine ca mine. Eu atâta pot. Sau atâta vreau. Poate, până la urmă, o să găsești pe cineva ca tine și o să trăiți fericiți până la adânci bătrâneți... Sau poate o să ajungi una dintre persoanele alea bătrâne, singure, frustrate și acre de care se feresc toți. Da' nu-i problema mea asta, nu depinde de mine și nu mă interesează... Mi-e milă doar că nu știi ce-i ăla prieten. Nu cred c-o să știi vreodată. N-ai cum...

Azi am vrut să fiu Moș Crăciun și pizza delivery boy. Wrong day... Stupid me, pentru unele jocuri e nevoie de mai mult de o persoană. Dar am reușit să mă joc de-a dezinsecționistu'... Din cauza mea, există câțiva pureci mai puțin pe lume, mai exact pe 2 pisici. M-am jucat și de-a somnul, în două reprize, cu pauză de masă între. Acum, cu o mână tastez și cu cealaltă încerc să pornesc motanu', să toarcă. Dacă aș mai avea o mână, aș bea niște apă...

Mi-ai spus odată că dau prea mult. Ai avut dreptate, mai mereu ai. Unii primesc prea mult. Mâine spune-mi că o să reușesc să schimb asta și o să te cred. Pe tine te cred mereu. Uneori am impresia că nu știi să minți. Nu vrei. Ai tot respectul meu pentru asta. Și pentru altele... Ai mai mult decât atât.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu