joi, 9 mai 2013

Faleză de mai

Săptămâna asta am bântuit pe faleză cu aparatu' de gât și am făcut poze la tot ce mișcă... N-am găsit nici o gărgăriță. Cred că erau la masă, sau în vacanță la mare...
Dunărea încă-i mare, locul nostru de picnic e încă sub apă și nici oile se vedeau în zare... Dar bacul se plimba conștiincios de la un mal la altul.
Deși-i mai, pe faleză e vară. Peste tot e. Începe numărătoarea inversă: mici, cartofi prăjiți, bere, cafea în pahare de plastic, apa rece de dimineață, corcoduș cu pisici, tren cu minigrup, corturi lângă copacul-cuier, mare de data asta calmă x2...

Conurile s-au deschis prin copaci și fac plajă, sau stau în iarbă, la umbră...


Vapoarele se foiesc de colo-colo, mângâind malurile cu valuri și salutând uneori...pescărușii, cred... Iar foișorul stă semeț și bătrân așteptând concerte, oameni, povești...Și, din când în când, câte un nor-copil privește-n jos la oamenii care se plimbă și se joacă prin fața soarelui, imitând vata de zahăr!


2 comentarii:

  1. Nu stiu care e problema in tara de toti fug la greci si bulgari, in aceasta tara marea e foarte frumoasa si asa se vede foarte mult in poze.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. marea e mare peste tot...poate se duc prin alte părți pentru că găsesc acolo oferte mai bune, servicii mai bune, turiști mai buni, ce știu eu... sau, poate pur și simplu le place acolo :)

      Ștergere