vineri, 27 ianuarie 2012

Ninsoare fericită!...

Și-am stat eu azi în casa, la căldurică, toată ziulica. Și-am lucrat liniștită. Și-am făcut biscuiți delicioși, de mirosea pe toată scara, și-am înnebunit cu ei vecinii, de poftă... Știu asta, că am găsit niște băltițe suspecte în fața ușii! Pătuț cu animăluțe-n el, că da, azi au vrut ambii copii să stea cu mine... Păturici moi, pufoase și calde... Șosetuțe flaușate cu dunguțe colorate... Raiu', cel mai rai!

Și se face 7 jumate. Seara, evident. Și-mi amintesc eu că azi am uitat să mănânc. În frigider cam bătea vântul... Da' nu-i bai, mai am o supă toxică, adică chestie din aia delicioasă la pungă, în cămară. Aaaa...nu mai era! Dispăruse... Tragedie națională! Bag mâna, disperată, în punga de lângă mine...2 snacks-uri amărâte se odihneau pe fundul ei... De acum ăsta-i complot! Când am constatat că nici caramele nu mai am, brusc am început să cred în teoria conspirației mondiale împotriva mea și numai a mea!

Mă cobor din cuib și mă uit pe geam. Fulgi răzleți, ici și colo. Bun, nu pare așa grav. Mă echipez cu ce am găsit mai gros, fular, fes, mănuși (fără dește, evident...), bocanci, îmi iau inima-n dinți și ies. Frate... Cum am trecut de ușa scării, m-a pălit un val de zăpadă drept în moacă, de mi-a băgat-o și unde n-aș fi crezut niciodată că poa' să intre zăpada... Deja voiam să mă întorc. Da' nu se putea, aveam o urgență alimentară acută în stare avansată... Și nu de orice fel, ci gravă rău: suc, snacks-uri, pomelo, caramele, pufuleți...chestii din astea fără de care n-aș fi putut supraviețui până mâine!

Când am ajuns la magazin, după 5 minute de mers și așteptat la semafor, eram albă! Adică, de obicei sunt albă, eram toată ninsă, am vrut să zic! Ce "vreau să ningă să facem un om de zăpadă"? Eu eram deja om de zăpadă fără să fac nimic și, mai ales fără să vreau asta! Waaaaaa!!!... Și aveam toate degețelele bocnă, dacă mă puneam să aplaud, ar fi căzut cu zgomot, în grup! Iar cât am stat în magazin, toată minunata și imaculata zăpadă adunată pe fes și fular, a găsit de cuviință să se topească și să curgă pe ceafa mea, alunecând spre spate într-o extaziantă dâră rece ca...da, bingo, ca gheața...

Așa că... Sper ca toți cei care și-au dorit zăpadă, să aibă norocul să li se strice mașina, să fie nevoiți să aștepte autobuzul, să beneficieze din plin de o porție generoasă de viscol, ger și omăt, să primească și ceva bulgări în creier de la cretinii programați să facă asta, ca să le ajungă și să nu-și mai exprime dorințele sadice de: "vreau să ningă" cel puțin 5 ani de-acum încolo! Și, bonus, le doresc și ce le-a dorit Cami ieri... Cu urări de bine...

P.S. Există o singură excepție... Pentru care aș ieși afară și aș face oameni de zăpadă...

10 comentarii:

  1. Felicitari, poti sa te bucuri, dorintele tale au fost ascultate. Ba mai mult oamenii carora li s-a stricat masina au si murit prin nameti...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dragă anonim,
      nu-mi vizitezi blogul pentru prima dată. (daaaa, și anonimatul ăsta are niște limite...) deci, trebuia să citești, de prima dată când ai intrat, chestia aia din dreapta/sus unde scrie warning... acolo scrie foarte clar pentru cine scriu eu pe blog! dacă o citeai, sigur nu te-ai mai fi întors pe-aici... pentru că, da, trebuie să te anunț cu nețărmurite regrete că n-ai înțeles nimic din postare...
      o zi bună!

      Ștergere
  2. nu pot sa ma abtin, dar am lesinat de ras, cum pot oamenii as inteleaga exact inversul postarii? :))))

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu sunt din judetul Hunedoara si pe la noi avertizarile meteo nu se aplica. De fiecare data cand aud in stanga si-n dreapta de coduri protocalii de viscol, ninsoare, ger etc., ma minunez. Saptamana aceasta am avut parte doar de soare si putintel vant, dar si ala foarte potolit. Noptile sunt senine, iar copiii se joaca-n parc cat tine lumina. Anul acesta a nins de vreo doua ori, din intamplare, si atunci nu s-a adunat de juma de deget. Nici cu poleiul n-am avut de-a face. Inainte parca ningea mai mult la noi si mai putin dincolo de Carpati dar acum s-a-ntors roata. Asta e putin offtopic, ca un fel de "Salut! Ce mai zici?"... :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. waaaaa...norocoaso! trimite și aici un pachet cu niște raze de soare, să le iau cu mine când ies pe afară...:D

      dacă ai chef, poți să-mi comentezi oricât de off-topic vrei!:D am eu destui pitici, dar n-am să-i înțeleg niciodată pe cei care au pe bloguri anunțuri gen: "toate comentariile off-topic vor fi șterse automat"... e absurd... și, dacă vrei, poți folosi cu încredere și adresa de mail de la contact!:)))

      P.S. hai salut! uite-s bine, mă pregătesc cu drag și spor pentru 1 martie:D tu?:)))

      Ștergere
  4. O sa raspund sincer si necenzurat. Ma uit la Castelul din Pocketville alaturi de pitica mea (Boomerang). Inainte de asta m-am uitat la Tom si Jerry (ca sa intelegi cum ma simt - http://www.youtube.com/watch?v=r88cMAo7q64). Dupa care incepe Baby Loonely Toones si cred ca vom adormi pe Scooby Doo. I know, am o problema. :)) Dar e duminica si meritam, din cand in cand, ceva abuzuri animate.
    P.S. Uita-te la ala cu Tom si Jerry, dureaza doar 7 minute si merita din plin... :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. aoleeuuu, raport complet!:)))
      ce fain de tine...tu ai o scuză plauzibilă să te uiți la desene:)))
      problemă? singura problemă ar fi: doar atâtea desene???:)))
      P.S. m-am uitat. evident, îl știam;) le știu pe toate...:D scooby doo nu-i tocmai preferatul meu...:s eu îs fan dexter!:)))

      Ștergere
  5. DeeDee: "Ce face butonul ăsta?!" :)))

    RăspundețiȘtergere