duminică, 5 august 2012

Cu plictiseala-n băț

Știți aia cu "și-altă dată, altă dată, o s-o facem și mai, și mai lată"? Asta o fi valabilă la oamenii normali... Noi, când o facem, o facem lungă! De exemplu, aseară distracția a avut 2 metri. Receeee! Și aromă de muștar. Și mai erau vreo 30 de centimetri incerți pe acolo, da' ăia nu se pun. Plus bonus! Pe care acum nu știu să-l transform în unități de măsură, e mult prea curând, neuronu' șef încă doarme. Și-i atât de fericit că, dacă deschid gura, se aude în cameră cum sforăie. Dacă se întreabă cineva, acum funcționez cu neuronu' de avarie. Nu-l folosesc foarte des, că-i cam nebun și zice numai tâmpenii. Doar că acum, na, trebuie, n-am de ales...

I-auzi, mă întreabă dacă sunt sigură că vreau să scriu cu el. Nu sunt, da' n-am ce face și, decât să mor de plictiseală, mai bine risc. Ce se poate întâmpla rău? Aproape nimic. Și așa unii, cineva, zice că îmi sună capu' a sec, în cel mai rău caz pot să-i confirm teoria. Deși, dacă mă gândesc eu bine, ar fi câteva explicații pentru asta.
Unu. Bățu' avea altă densitate decât "toba" și de aia, datorită forțelor de frecare și a gravitației, sunetul produs a fost recepționat de timpanul dumneavoastră într-un mod cu totul distorsionat. Pentru că în urechile mele suna a foarte plin!
Doi. Neuronu' meu, care bineînțeles e foarte activ, și-a găsit prin altă zonă a creierului gagică și s-a pus pe făcut neuronași. Între timp, responsabil cum e, a făcut puțin loc progeniturilor, să aibă unde să crească. Mari și geniali ca tati! Deci, dacă suna oleacă mai înfundat, ai nimerit fix camera copiilor...
Trei. Dacă-mi mai dai cu bățu' de tobă-n cap, te bag cu mansarda-n acvariu să te epileze Mirabel în nas! Mrrrrrrr... (Se observă acum ce ziceam mai sus, de rezerva de avarie... Iar eu n-am ce-i face, nu pot să mă pun cu el când se enervează și zice tâmpenii!)

Mi-e somn. Nu-mi explic de ce am dormit doar 5 ore, când aș fi avut nevoie de măcar dublu. Mi-e cald. Și peste puțin timp tre' să plec pe faleză, la târg, unde o să trebuiască să-mi așez standul. Iar... Și acolo or să mă oblige să beau cea mai bună cafea cu lapte și bere rece, poate din cea nefiltrată. Sau cu limonadă, pe căldurile astea e numai bună! Și-o să stau iar toată seara cu miros de floricele-n nas și cu un dozator de bragă pe retină... Sunt curioasă azi ce-o să se mai întâmple. Că ieri a fost ziua gărgărițelor. Le-am dat cadou, le-am desenat, le-am pozat... A, și-n schimbul uneia, am primit un tablouaș foarte fain. De la Aida!

A...aaAaa...A...adsfil donfe plestu nimot sangon tec... Uh, gata, tre' să mă opresc, uitați-vă numai cum a început să facă nebunu' ăsta... Și cică ești safe că ai neuron de rezervă! Are nevoie urgentă de o pauză, 2 caramele, sticks-uri cu cașcaval, încă 2 aspirine, multă apă și juma' de oră de somn! Sau poate face așa săracu' că, de câteva zile, aude doar o singură melodie, foarte des, în căști. Asta e, se mai întâmplă...

Hasta la vista!
O zi bună, zâmbitoare, până data viitoare!
Și câte un >:D< pentru cei care-mi suportă aberațiile postare după postare...

6 comentarii:

  1. Neuronu' ăla de avarie se descurcă foarte bine. Atât de bine, încât îmi pot imagina că ai început să îi încurci. Mai mult, înţeleg că ai un neuron preferat, dar mi se pare incorect ca, din cauza lui, să-i negliezi pe ceilalţi.

    Cred că prima explicaţie e cea adevărată, mai ales că e posibil ca băţul să fi fost gol pe dinăuntru şi, cum sunetul - vibraţia în general - se propagă mai greu şi cu viteze diferite prin medii diferite, fiecare a auzit zgomotul produs de obiectul aflat cel mai aproape şi... a ignorat replica.

    La bere nefiltrată şi la bragă m-aş înscrie şi eu, dar nu cred să am vreo şansă... Şi nişte gărgăriţe mi-ar trebui, dar vii şi cu pui... O să îmi spui, probabil, că puii lor sunt urâţi. Aşa-i, dar fac o treabă excepţională printre afidele de trandafiri! Cu seceta asta, afidele prosperă, iar eu mă uit lung cum îmi distrug trandafirii, fiindcă, Dumnezeu ştie din ce motiv, nu-i picior de gărgăriţă în toată curtea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :P
      nu, m-am gândit și eu la asta, bățul era plin! :))
      cum să fie urâți puii de gărgăriță?!? sunt la fel de roșii și la fel de cu puncte, nu? :)) cred că tre' să ieși la vânătoare de gărgă. să le prinzi și să le aduci la trandafiri! :D

      Ștergere
  2. Honestly, treaba cu vânătoarea nu cred să meargă. Cine ar vrea să vină să te ajute când îl împungi cu flinta în coaste, chit că tu-l pofteşti la masă, sau, mă rog, ai fi dispus să oferi cazare, spitalizare, creşă şi hrană din belşug?! Partea proastă este că toamna trecută am făcut tot ce-am putut să le asigur un trai bun peste iarnă - aranjat pătură groasă din frunze de alun - şi nu am întâmpinat nici un refuz (am primit confirmare de la încă o persoană că au fost văzute acceptând ospitalitatea) şi cu toate astea... M-au părăsit! Dacă au plecat doar aşa, să schimbe meniul sau fiindcă li s-au oferit condiţii mai bune în altă parte, e în regulă. Chestiunea gravă este dacă li s-a întâmplat ceva de care eu nu am cunoştinţă! Convieţuiam în pace de vreo 3-4 ani şi îngrijeam împreună trandafirii. Rar ai parte de vecini aşa cumsecade!

    Puii de gărgăriţă (larvele) frumoşi?! Well, cu mută-multă indulgenţă şi pentru că nu vrem să le afectăm dezvoltarea psihică în perioada adolescenţei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :( sper că n-au pățit nimic rău și că se vor întoarce în grădina ta! poate-s plecate-n vacanță... ;)
      ăăăă, eu mă gândeam la puii ceva mai mari, care sunt deja roșii... :)))

      Ștergere
  3. Daca atunci cand te ajuta neuronul de avarie povestesti asa, chiar nu sunt capabila sa imi imaginez ce ar putea scorni neuronu' sef. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. neuronu' șef e mai serios! :D de obicei e folosit la concursuri(care-s mai boring...), la postări "soft"(cum le zice o prietenă), la chestii mai cuminți, în general... :)))
      ăsta de avarie intră-n acțiune când e rost de bășcălie! când mă enervez, după petreceri criminale, când n-am dormit cât trebuie, din astea... :D

      Ștergere