joi, 30 august 2012

For you, my lady

Distantă, cu zâmbete puține, inabordabilă. Muuult timp am încercat să mă bag în seamă, da' nu mi-a ieșit  neam... Până odată, într-un început de primăvară, când am reușit să te bag în ceață. Cu o gărgă aliată! Și atunci am văzut primul zâmbet, care era doar pentru mine. Hehe... Și uite așa am ajuns eu în șanțul de apă din jurul cetății și am început să escaladez fortăreața. Da' nici n-am apucat să m-agăț bine, că s-a deschis ușa să pot intra. Nu era nici un covor roșu, e drept, dar am primit un premiu: bomboane cu cafea! Mai știi? Și-așa am intrat în lumea ta, puțin timidă, fără să știu ce mă așteaptă acolo. Acum nu știu cum am putut să trăiesc atâta timp fără...

Caldă, mereu acolo, cu un suflet uriaș (voiam să zic mare cât China, da' China-i mică...) și fromoasă, fromoasă rău, dom'le! Uneori fără hug-uri în stoc sau cu zâmbete expirate, da' să nu vorbim azi despre asta... Prieten. E un cuvânt mare pentru mine, e important, nu-l fac cadou oricui. Ție ți l-am dat că n-am avut încotro: pentru că încă nu s-a inventat cuvântul care să descrie ce ești și cât de mult însemni pentru mine... Cred că trebuie să-l creez eu!

Cine sunt și de unde vin? Dacă-ți zic, promiți să nu spui? Nu tre' să știe nimeni, e secret. Mare și important! Ei bine, sunt un elf care a evadat dintr-o poveste, una care nu mi se potrivea. Mi-am strâns lumea în desaga magică și am plecat de acolo. Am făcut bine, se pare că acum sunt unde trebuie... Cu cine trebuie. Am și un loc secret, unde merg să-mi refac puterile, unde pot să fiu cum vreau: să tac, să râd, să glumesc; unde găsesc mâncarea preferată a elfilor, cartofi prăjiți; unde un spiriduș-pisică stă pe mine și mă toarce; unde sunt mai aproape de norii în care-mi țin capul zilnic și unde...unde mă simt bine tare! A, și am un tricou cu imaginea mea, pe care-l îmbrac atunci când vreau să pot folosi magia. Dar toate astea rămân între noi da?...

Azi e o zi importantă, tre' să fac pe cineva fericită. Sper să reușesc... În noaptea asta o să-mi activez puterile, toate, până la ultima. Today, I'll be magic! Dar până atunci: La mulți ani, doamna mea! Mulți, buni, frumoși, veseli, fericiți, colorați, pufoși, alintați, plini de iubire și de pisici, bănoși, senini, perfecți! Și cu mine-n preajmă. (Hmmm...asta nu sunt sigură că-i o urare "de bine"...)

A...și nu uita de hug-urile alea proaspete, s-ar putea să ai nevoie de ele...

6 comentarii:

  1. LA MULTI ANI, DOAMNA!!!
    Foarte frumos scrisa!

    RăspundețiȘtergere
  2. La Multi Ani pentru prietena ta! Sa fiti fericiti impreuna :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Off topic. Ne cunoastem de cand cu Superblogul. In acest rastimp am citit, simtit si apreciat cuvintele tale (chit ca am chiulit in ultima vreme din pricina unor nefericite conjucturi ce m-au cam facut varza din toate pozitiile), ca si cum ar fi fost o formulare ideala a unor chestii neformulate din capul meu. O sa sune ciudat rau, dar in urma cu putin timp te-am visat. No zi si tu, ne stim din alta viata sau ce?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. săru'mâna, îmi spui mereu lucruri frumoase... sper că acum ești bine!:(
      din altă viață? mai știi... :))

      Ștergere