miercuri, 4 septembrie 2013

Pe locuri, fiți gata, pariați!

Sunt sigură că aproape toți am folosit, la un moment dat, expresia: "pariu că"...una-alta. Și sigur 99% din cazuri au fost doar vorbe spuse să întărească o afirmație, o idee... Dar v-ați apucat vreodată să pariați pe bune? Să-ți alegi o "luptă dreaptă", să stabilești solemn miza, să te scarpini încurcat în moalele capului și apoi să plesnești din degete, zâmbind larg și fericit: pariez pe cutare chestie și o să câștig!

Când eram mică, nu existau case de pariuri. Chiar dacă ar fi fost, sigur n-aș fi avut voie să calc pe acolo... Dar exista loto-prono și exista tataia. Care mă trimitea în fiecare săptămână la colțul blocului, să-i pun numere la loto. Ce fericită eram! Mă simțeam buricul pământului că mă punea pe mine să fac asta. Bine, recunosc, îmi plăceau și doamnele de la agenție, care-mi dădeau bomboane, iar tataia "mă plătea" pentru acest "serviciu" cu un leu întreg, pe care-l transformam rapid în covrigi...

Plus că, în lipsă de altceva, pe lângă ascunselea, rațele și vânătorii, alergatul ca nebunii și cântatul ca-n gură de șarpe, inventasem propriile noastre jocuri cu premii palpabile: cursele de bondari! Știu, e ciudat să încurajezi un bondar legat cu ață de picior să stea cât mai mult în zbor, dar ce conta asta, dacă la urmă câștigai un pumn de pătrățele de ciocolată, gume și acadele...

Au urmat câțiva ani în care am fost ocupată să mai cresc și n-am mai trecut pe la loto, am lăsat gâzele în pace și m-am mulțumit doar cu restul de la pâine, ziar și ce mai primeam la plugușor.. Dar într-o zi, am văzut în vitrină la loterie rezultatele la cursele de cai. Frateee... Mi-am amintit brusc de filmele alea în care niște neni țipau disperați la un oarecare cal, îndemnându-l să câștige. N-aveam nici cea mai vagă idee cum se pariază în cursele alea, din broșura pe care am întors-o pe toate părțile n-am înțeles nimic, deci mi-a rămas doar să apelez la metoda personală: se alege calul care e mai frumos, sau al cărui nume îmi place mai mult! Și nu mai zic ce încântată am fost când am descoperit că nuștiuce post de televiziune transmitea cursele respective... La ora cu pricina eram moț în fața tv-ului și nici nu respiram de emoție. Am câștigat de câteva ori. Nici o avere, normal, iar banii s-au dus toți pe, da, prăjituri și suc!

După ce m-am amuzat așa ceva timp, a urmat iar o pauză. Până de curând, când, în plimbările mele pe net, am dat întâmplător peste cea mai mare comunitate de pariori: Pariuri X. De unde am ajuns pe site-ul unei agenții de pariuri online. Bet 365. Care, ținând cont de numărul foarte mare de persoane care joacă acolo, zic eu că e cea mai tare din parcare! Amintindu-mi de "aventurile" din copilărie, m-am pus să caut dacă are curse de cai. Oho, are! În plus, pe lângă fotbal, baschet, hochei, tenis...are și chestii mai puțin obișnuite, pe care nu mai pariasem vreodată: curse de câini, ciclism, darts, golf, squash, surfing, motociclism și muuuuulte altele.

Sediul e în Marea Britanie, dar agenția e prezentă în peste 200 de țări. Și ghiciți ce. În spatele ei se află o femeie, Denise Coates, una dintre cele mai de succes femei din UK. Comparând-o rapid cu alte agenții, am văzut că aici ai parte de cote mult mai mari ca în alte părți. Poți paria live la orice oră, 24/24, 365 de zile pe an dacă ai chef, de pe comp, laptop sau chiar telefonul mobil (caz în care te alegi și cu un bonus de 100 de lei la primele pariuri pe care le faci). Dacă-ți place suspansul, poți să urmărești în direct evenimentele la care ai pariat. Taxe=zero, bonusuri atractive pentru pariurile multiple, servere securizate ce n-au fost hackuite niciodată, plus, PLUS, ceva foarte important pentru cineva ca mine care își alegea câștigătorii după nume: suport prin live chat! Întrebi? Țac, cineva poate să te lămurească imediat! Sau poți alege să suni la serviciul relații clienți, să trimiți mail sau să apelezi la fax.

Ai pariat pe tot ce mișcă și vrei și altceva? Agenția are și jocuri de bingo, cazino și platformă de poker. Eu, recunosc, la astea nu mă pricep, deci o să mă pun să mă distrez cu câte un pariu clasic. Și, dacă tot zisei asta, o să trântesc unul chiar azi, poate-mi mai înmulțesc banii păstrați pentru un concediu întârziat, la mare. Mai greu o să fie să mă hotărăsc pe ce anume să pariez... Dar am o idee. Prietena mea tot îmi face capul mare în ultimul timp cu niște doamne care joacă tenis. Le știe numele la toate, cine pe cine a bătut, când și unde, cu ce mână lovește cutăreasca mingea, pe ce fel de teren a câștigat cealaltă și cine se presupune ca va câștiga turneul. Hehe...am un expert în tenis lângă mine, trebuie doar s-o pun să-mi povestească și să-mi recite nume ca eu să le bifez!

Dar, pentru orice eventualitate...pentru siguranța vacanței, în plus de pariuri, mă gândesc că n-ar fi rău să fac și ceva ore suplimentare, poate pică vreun bonus și la salariu, ca la pariuri...

2 comentarii:

  1. Amintiri din copilărie - punga cu "numere" de la Loto...
    Am văzut pe un site un pariu care nu necesită prea mulţi neuroni vioi - cu ce picior se va da primul gol la nuş' ce meci de fotbal - un joc plin de "inteligenţă"...
    Eu mă rezum la poker [chiar am un cont pe "Bet 365"].... Dacă foloseşti cum trebuie neuronul din dotare, cu o mână slabă poţi lua potul. Trebuie să joci ca şi cum ai avea "cel puţin" AA... Dar am luat-o-n freză şi cu carte mare pentru că am jucat prost.
    Chiar dacă este un joc online şi ne ascundem după avatare...un jucător inteligent îşi poate citi partenerii de la masă doar după câteva mâini jucate... Aşa că hai să facem nişte bani online... din poker, din pariuri.. tot bani munciţi se cheamă că sunt.... Baftă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. și ce număr are respectivul la adidași :)))
      baftă să fie! nu mă pricep la poker, dar după ce zici tu acolo, ăia-s bani gândiți :))

      Ștergere