joi, 22 noiembrie 2012

Vreau să fiu o Toyota!

Am apărut pe lume de curând. Încă nu știu exact ce sunt și unde mă aflu... E atâta agitație pe aici, că aproape am amețit. Dar lângă mine văd ceva care-mi seamănă, doar că e mult mai mare.
-Mami?
-Haha...ce-i cu tine micuțule, ce-ai pățit?
-Sunt dezorientat... Eu cine sunt? Și ce e aici?
-Ești un mic șurub, care în curând va face parte dintr-o mașină. Iar asta e o fabrică Toyota.
-Asta înseamnă că, atunci când o să mă fac mare, o să fiu o mașină?
-Haha...se poate spune și așa...

Oaaaaa, știu ce e o mașină, am venit cu una până aici. Și, pe drum, m-am uitat la televizorul de acolo, știu ce poți face și pe unde te poți plimba! Ce noroc pe mine să mă nasc cu un destin așa glorios. O să fiu frumos și elegant când mă voi plimba prin oraș. Toată lumea va întoarce privirea spre mine. Pe autostradă voi alerga ca gândul! Toți ceilalți vor rămâne în urma mea. Le voi face politicos cu mâna și-i voi depăși, ce să fac, voi avea un motor puternic și eficient, n-o să pot merge la pas... Mă voi opri doar din când în când să mai beau câte un Diesel, puțin, 8 litri la fiecare sută de km și apoi la druuum! Și când o să plec în vacanțe... Aoleu, să vezi atunci de distractiv va fi! O să am "selectare multi-teren" și patru camere montate afară. O să știu imediat ce opțiune trebuie să aleg ca să mă descurc cât mai bine.

Vreau la munte! Voi putea umbla peste tot, oricât de accidentat va fi terenul. Noroi? Zăpadă? Ha! N-or să însemne nimic, n-or să mă poată opri. Voi escalada zone cu pietriș, voi trece prin pârâuri reci și limpezi, prin păduri verzi de brad, cred chiar că aș putea alerga cu căprioarele, sau m-aș putea cățăra pe stânci cu caprele negre. Înălțimile nu mă sperie! Și nici pietrele care or să se rostogolească din cauza mea. O să am "asistență la pornirea în rampă", adică frânele vor fi acționate automat dacă o pornesc în jos. Va fi doar o singură direcție: în sus, spre vârf! Iar când o să cobor n-o să amețesc și n-o să-mi fie frică: DAC-ul îmi va păstra viteza constantă. La 5 km/h voi avea stabilitate maximă. Ieeee, ce-o să mă mai distrez!

-O să ai și suspensii hidraulice controlate electronic.
-Adică ce e asta? Nu prea înțeleg...
-Păi, e simplu: pe șosea, asta o să te facă să fii un autoturism tare agil! Iar suspensia pneumatică din spate o să-ți dea confort, stabilitate și manevrabilitate mult superioară față de alte mașini.
-Adică o să fiu cel mai bun!
-Da, o să fii, micuțule. Și o să ai 3 moduri de conducere: confort, normal sau sport.
-Eu o să-l aleg pe cel sport! Și o să mă plimb peste tot, nimic n-o să-mi scape. Și așa o să mă mențin în formă.

Și-o să mă duc și prin deșert! Ei bine, nu chiar la Sahara mă gândeam... Avem și noi zone cu nisip și minidune în Deltă. Abia aștept să simt nisipul moale și cald sub roți, sau pe cel umed și răcoros de pe malul mării, acolo unde se sparg supărate valurile. Peste tot o să merg! Dacă tot o să fiu o mașină "cu de toate", de ce să-mi pun limite? Bine, recunosc, singura limită e cerul, în rest, nici un teren n-o să-mi poată face probleme. Și nici n-o să mă pierd vreodată, pentru că o să am GPS. Și net, și un computer mic ce o să-mi țină de urât și muzică... Și o să am haine din piele fină, moi și elegante.

-Și o să fii "verde"!
-Verde? De ce? Trebuie neapărat? Eu aș fi vrut albastru metalizat...
-Haha...prostuț mic. Poți fi ce culoare vrei tu, eu mă refeream la faptul că vei respecta natura!
-Natura?
-Păi, dacă ai polua prea tare, plantele și animalele ar avea de suferit. Și, cu timpul, ai ajunge să te plimbi doar pe asfalt, printre clădiri sau roci fără viață. Așa, cu un motor mai ușor și un consum mai mic de combustibil, nivelul de emisii este mult redus. Toate mașinile Toyota respectă natura!
-Daaaa! Așa o să mă pot plimba la nesfârșit prin toate locurile de care ți-am zis! Vreau să fiu o Toyota! Dar... Dar nu știu ceva?
-Ia să vedem, acum ce dileme mai ai?
-Am văzut la televizor toate astea, dar, ca să le pot face, nu mai țin minte, ce mașină trebuie să fiu?
-Un Land Cruiser.
-Oaaa, așa e... Mami, nu-i așa că atunci când o să fiu mare pot să mă fac o Toyota Land Cruiser?
-Da, micuțule, chiar asta o să fii...

Eu, când voi fi mare...

Postare scrisă pentru SuperBlog, etapa24.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu