duminică, 27 noiembrie 2011

Un AS albastru, de la ASUS

Cu fiecare zi care trece pe lângă noi, prin noi, suntem mai aproape de sărbători, de Crăciun, de un alt an...Când eram mică, pe vremea asta, aveam deja o foaie de hârtie cu zilele rămase până la Crăciun, scrise mari pe ea. Și cum mai trecea una, cum o tăiam. Cu un X mare, ca să fiu sigură că se vede, că a trecut, că sunt cu o zi mai aproape de brad, de Moș Crăciun, de cadouri, de bomboane în poleială și luminițe...Ani mai târziu, am văzut că pentru treaba asta există calendare șmechere, cu ciocolățele....Dar eram deja prea mare și nu mai aveau nici un farmec.

De câtva timp, sărbătorile de orice fel, în special cele de iarnă, înseamnă doar cadouri. Nu, nu să le primesc, deși uneori se mai întâmplă și asta, ci să le ofer. Și apoi să primesc în dar zâmbetul celuilalt, sclipirea veselă din ochi și, eventual, câte o îmbrățișare...Știu că sună ciudat, dar cred că îmi place mai mult să dăruiesc decât să primesc, să fac bucurii și să culeg în schimb zâmbete.

Anul ăsta am un voucher magic, cu care pot cumpăra orice produs ASUS celei mai dragi persoane. Care, fără nici un dubiu, e mama. Doar că ea s-ar uita chiorâș la mine dacă i-aș dărui altceva decât câteva kilograme de parfumuri, toate diferite, smacuri, haine, cărți, sau orice altceva total "feminin"...Pentru un obiect atât de "tehnic", ca cele de la ASUS, ar trebui să ia lecții de la mine ca să-l poată folosi. Iar eu cu răbdarea și explicațiile...mai greu. Așa că, va trebui să mă gândesc la altcineva. De fapt, ce zic eu, nici nu e nevoie să pun neuronul la treabă, știu deja cu cine o să mă joc de-a Moș Crăciun anul ăsta...O prietenă bună.

Anul trecut, i-am scris eu cuminte moșului o listă decentă, în care clar n-am uitat-o. Dar probabil a fost prea ocupat, sau o fi sărit din greșeală peste dorința mea...Poate o s-o găsească anul ăsta și o să o îndeplinească. Poate o să ai o surpriză în curând...Până atunci însă, o să ai una de la mine! Un laptop. Și nu unul obișnuit...Laptopul cel mai laptop, pentru prietena cea mai prietenă! Scotocit bine pe net și găsit aici...

Asus G60J-JX070Z. Până acum sunt doar litere și cifre care sigur nu-ți spun nimic...Dar dacă spun că e albastru, arată șmecher rău și nu seamănă cu nici un altul? Deja începe să sune bine, nu? Și dacă mai spun că e din seria ROG, adică laptopuri speciale pentru gameri? Hmmm...văd un zâmbet pe fața cuiva...Da, știu că-ți place albastrul, lucrurile deosebite, care ies în evidență și jocurile. Dar să continui. Procesor de ultimă generație, cel mai puternic și mai bun: Intel® Core™ i7 720QM dotat cu Turbo Boost. Memorie uriașă de 4 GB DDR3 și placă video NVIDIA® GeForce® GTS 360M dedicată, de 1 GB pentru ca să ai, de acum înainte, cele mai tari "sesiuni" de jocuri din câte există! Și, da, asta fără să ți se înțepe compul. O să uiți că așa ceva există...Iar pentru dățile când ești așa de prinsă de acțiune, se face noapte și nu te înduri să pleci din fața ecranului ca să apeși întrerupătorul din perete, să știi că minunea asta de laptop are tastatura iluminată. Ca să te joci, joci, joci cât te ține pe tine energia! Că pe el, să știi că-l ține destul: are acumulator cu 6 celule.

Dar te văd că ai sprânceana ușor pornită înspre ceafă...Știu, te miri de ce nu zic nimic de hard, doar ăsta-i unul dintre lucrurile cele mai importante când vine vorba să-ți alegi un calculator. Ei bine, am lungit-o ca să te chinui puțin! Nu, glumesc...E pentru că, atunci când am citit cât de mare e, am rămas într-o stare ușoară de "neuroni blocați cu gurile căscate"...Pentru că acest laptop, pe lângă ce ți-am turuit eu până acum, are hardul de 1 TB. Aha...1000 GB de poze, muzică și filme. Adică tot ceea ce-ți place, puse la un loc în siguranța oferită de cel mai albastru laptop ASUS care a fost inventat vreodată!

Știu că-ți plac pozele, că-ți place să le privești, să te joci cu ele în diferite programe de editat, să le așezi, să le "bibilești"...Acum o s-o poți face oricând, având deschise simultan câte ferestre și programe vrei tu. Cu așa memorie, totul e posibil! Timp să ai...Și, după ce le aranjezi pe toate, după ce fiecare o să-și ocupe bucățica de hard, o să te poți, în sfârșit, odihni și relaxa privind filme. Pe ecranul de 16 inch și cu o rezoluție de 1366X768! Iar boxele încorporate Altec Lansing®, care-ți dau senzația de surround, or să te facă să te simți la cinema. Propriul tău cinematograf din propria ta cameră...Iar după ce termini și cu filmele, poți să te pui să asculți muzică. Playlist-ul tău de nu știu câți giga, desigur! Același sunet 3D surround, în aceeași cameră. A ta.

Jocuri, poze, filme, muzică. Din Republic of Gamers, am ales pentru tine "președintele"! Albastru, cu flăcări albastre. Șmecher. Puternic. De la "Moș Crăciun" pentru tine. Cu urarea: Să ai inspirație infinită! Și alături, o scrisoare. Nu, asta nu de la el, de la mine. Cu timide mulțumiri pentru toate dățile când ai fost "acolo", pentru toate curcubeele pe care le-ai făcut să apară când "ploua", pentru toate ieșirile în oraș, glumele și zâmbetele dăruite atunci când aveam nevoie de ele. Pentru că m-ai făcut să văd cine sunt. Pentru tot. Și pentru că țin mult la tine...:)

Postare pentru SuperBlog, etapa 28.

P.S. Și, da, în caz că te întrebai, are cititor de carduri 8 în 1 și cameră web de 2.0 Mega Pixeli...:P
>:D<

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu