joi, 1 noiembrie 2012

Vacanță salvatoare

-Vreau păr blond și ochi albaștri!
-Bine. Zzzzzzzzzzppppp...Acum, ești gata de drum!
-Și puțin mai înalt...
-Ai 10 minute să te-mbarci, zi merci că nu te-am lăsat gri, chel și cu ochii cât Marte, cum ești de fapt...Șterge-o!
...................................
Sunt de pe planeta Aithusaa. E mică, galbenă și n-avem decât 75 de specii de animale. Acum câțiva ani era albastră-verde, dar poluarea a contaminat apa și asta a distrus în scurt timp toți copacii, abia am reușit să salvăm câteva specii de plante. Așa că, misiunea mea e să caut prin alte galaxii forme noi de vegetație. Într-o noapte cu multe stele, am descoperit o planetă foarte frumoasă, albastră, cum era și-a mea. Prin puterea minții, am reușit să câștig, la un concurs de-acolo, o vacanță, un voucher de călătorie într-o țară numită România. Internetul intergalactic mi-a sugerat să stau în Timișoara, într-unul dintre cele 400 de hoteluri ale lanțului internațional NH Hoteles.

Dar uite c-am ajuns. Lângă hotel e un parc, vai, câți copaci, câte plante...Clădirea  e modernă și foarte frumoasă. Și înăuntru, ce design frumos și ce atmosferă plăcută. Sursele de iluminat sunt ecologice! "Green light!" Se vede că țin la planeta lor, vor s-o păstreze albastră cât mai mult timp...Dar stai așa, scaner-ul meu detectează o sursă e energie necunoscută: energie umană pozitivă? Da, vine de la oamenii de-aici, de la personal, acum observ că toți sunt senini și zâmbesc. Îmi zâmbesc! Hmmm...cred că m-am născut pe planeta greșită...

Ce mă fac cu valiza cu semințe de plante pe care le-am cules din parc? Doamna drăguță de la recepție mi-a adus la loc inima care aproape-mi sărise din piept la gândul că ar putea păți ceva: deși-n hotel beneficiezi de securitate 24 de ore din 24, s-a oferit să-mi găzduiască comoara-n seif, până plec acasă, așa, ca să stau eu complet liniștit! Perfect, dar oare ce-i cu oamenii aceia mulți din hol? Trebuie să fie ceva important, mă voi furișa și eu acolo, poate mai aflu ceva..."Ecomeeting". Wow, aici până și-o simplă conferință respectă mediul înconjurător!

Am cam obosit, aici văd că se-ntunecă mai târziu ca la mine acasă, e timpul să mă retrag în camera mea. Culori naturale, podele de lemn, par doar detalii mărunte, dar pe mine mă fac să mă simt așa de bine!...Asta ce-o fi, arată ca o armă avansată! Uscător pentru...păr? E mai simplu la noi, că suntem toți chei! Mmm...dar ce frumos miroase asta! Agua de la Tierra. Știu, e gama de cosmetice prezentă-n toate hotelurile NH. Scaner-ul meu arată că ambalajele sunt oxo-biodegradabile. Numai 7 ani? Noi încă n-am inventat așa ceva, ambalajele noastre au durata de biodegradare de 400 de ani. Și ne mai credeam o planetă superdezvoltată...

Mi-e deja dor de Resaah, "copilul" meu, seamănă cu creaturile care se numesc aici căței. Dacă știam că mă pot caza cu animalul de companie, îl aduceam cu mine. Văd că au în cameră internet de mare viteză și wireless peste tot, dar ca să vorbesc cu cei de-acasă și să văd ce face, îmi trebuie internet intergalactic. Păcat că a trebuit să las nava așa departe, au ditamai parcarea aici!

Acum, după o vizită la mini-barul din cameră, somn  în patul uriaș! Iar de mâine, “Wake up to a better world”, motto-ul hotelului, va deveni și-al meu, al întregii planete de unde vin! Cum să nu aibă o "casă" așa frumoasă, atâtea animale, plante și apele limpezi, cu atâta preocupare pe care o au pentru mediul înconjurător...Și mai știu să-și și administreze eficient resursele naturale...Voi duce toate aceste informații acasă, e singura șansă pe care o avem să ne salvăm mica noastră planetă!
.....................................
Telefonul hotelului a sunat prompt la ora dorită de mine. Când încercam să iau ADN-ul superbei flori roșii de pe noptieră, ca s-o clonez acasă, am auzit o bătaie-n ușă. M-am speriat puțin, dar amintindu-mi de buna dispoziție care se citește pe fețele tuturor, m-am dus să deschid. O doamnă tare drăguță, blondă ca mine, cu cel mai larg și mai sincer zâmbet pe care l-am văzut vreodată, mi-a adus o tavă cu bunătăți. "Sper să găsiți delicioasă cafeaua noastră și vă doresc poftă bună dacă vă decideți să serviți o specialitate locală sau internațională în restaurantul nostru". Da, n-am rezistat și m-am dus. Și-am luat date despre toate felurile de mâncare, în timp ce am băut un pahar de ceea ce aici se numește "vin".

Apoi mi-am luat, cu mare grijă, valiza cu semințe de plante din seif, am respirat ușurat că misiunea mea e un succes deplin și-am pornit spre navă. Iar cel mai bun lucru pe care l-am reușit aici e că, așa ca cei de la NH Hoteles, am înlocuit “nu se poate”cu “sigur ca pot”! Sigur că pot să-mi salvez planeta, dacă voi pune-n aplicare tot ce-am învățat aici!

Postare pentru SuperBlog 2012, etapa 13.

2 comentarii: